Polewa Czekoladowo-Maślana
Need a lukier bezglutenowy i przyjazny dla fodmap? Polewa czekoladowa z maślanym kremem może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 2720 kalorii, 19g białka, oraz 214g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.84 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 229 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ekstrakt z wanilanu, krem z kamienia nazębnego, instant espresso w proszku i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Polewa Czekoladowo-Maślana, Polewa Czekoladowo-Maślana, oraz Polewa Czekoladowo-Maślana.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Posiekaj czekoladki i umieść je w żaroodpornej misce ustawionej na patelni gotującej wodę. Mieszać aż do stopienia i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Białka, cukier, śmietanę z kamienia nazębnego i sól wymieszać w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do ubijania.
Umieść miskę białek na patelni gotującej się wody i podgrzewaj białka, aż będą ciepłe w dotyku, około 5 minut. Odstawić miskę do miksera elektrycznego i ubijać z dużą prędkością przez 5 minut lub do czasu, aż beza ostygnie i utrzyma sztywny szczyt.
Dodać masło, 1 łyżkę na raz, bijąc na średniej prędkości. Zeskrobać miskę, dodać roztopioną czekoladę, wanilię, espresso i rum, jeśli jest używany, i mieszać przez 1 minutę lub do momentu całkowitego wymieszania czekolady. Jeśli krem maślany wydaje się bardzo miękki, pozwól mu ostygnąć i ubić go ponownie.