Polenta Zielona
Zielona Polenta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i świeżo popękanego pieprzu, jarmuż, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zielony Chili Cheesy Polenta, Cheesy Polenta-Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów, oraz Polenta z kukurydzą i zieloną salsą.
Instrukcje
Na dużej patelni saute rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać czosnek i jarmuż, doprawić solą i pieprzem, do smaku i gotować, aż zwiędną. Odstawić do ostygnięcia.
Gdy mieszanina ostygnie, dodać do robota kuchennego i proces aż bardzo gładkie.
W razie potrzeby dodaj trochę wody, aby uzyskać gładką mieszankę.
W innym dużym garnku przynieś 5 szklanek wody i 2 szklanki ciężkiej śmietany do wrzenia na średnim ogniu.
Ubić polentę i stale mieszać, aż polenta będzie kremowa, około 20 minut. Jeśli mieszanina staje się zbyt gęsta, dodaj trochę więcej wody lub śmietany.
Wymieszać z masłem i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Złóż jarmuż i parmezan i dostosuj przyprawę, jeśli to konieczne. Zamień się w miseczkę i podawaj.