Polenta z warzywnym Ragoutem
Need a danie główne bezglutenowe? Polenta z ragout warzyw może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś kukurydzę, parmezan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony Ragout Warzywny Z Polentą, Jesienny Ragout warzywny z miękką polentą, oraz Minestrone Ragout Nad Polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz cukinię; przyciąć i wyrzucić końce.
Cukinię pokroić w 1/2-calowe plastry. Odciąć i wyrzucić końce łodygi grzybów. Grzyby opłukać, odcedzić i pokroić na ćwiartki.
Cebulę pokroić w poprzek na plastry 1/4 cala.
W 5-do 6-quart nonstick patelni na dużym ogniu, często mieszać cukinię, grzyby, cebula, czosnek, i 1/2 bulionu szklanki, aż bulion odparuje i warzywa są lekko rumiane, 12 do 15 minut.
Dodaj 1/2 szklanki więcej bulionu i wymieszać, aby zwolnić rumiane kawałki. Wymieszać pomidory i wlać warzywa do miski; ogrzać.
Do patelni dodaj pozostały bulion, polentę i kukurydzę. Wymieszać na dużym ogniu do wrzenia, 3 do 4 minut.
Łyżka polenta do szerokich misek. Wierzch równo z mieszanką warzywną.
Porcje posypać serem i zieloną cebulą.