Podsmażona Tilapia Na Szwajcarskim Boćwinie Z Masłem Estragonowym
Smażony Tilapian na szwajcarskim Chard z masłem estragonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 540 kalorii, 39g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Mieszanka tilapii, czosnek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sautéed Swiss Chard, Chard Szwajcarski Smażony, oraz Chard Szwajcarski Smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-do 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, 30 do 45 sekund.
Dodaj dużą garść szwajcarskiej chard i gotować, rzucając często, aż upadnie na tyle, aby dodać więcej. Kontynuować dodawanie chard w partiach, aż wszystko na patelni, a następnie gotować do miękkości, 2 do 3 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem, podzielić chard między dwa talerze obiadowe i ogrzać. Wytrzyj patelnię i przywróć ją do średnio wysokiego ciepła.
Dodaj 1 Tbs. masła i niech się rozpuści.
Tilapię posypać 1/4 łyżeczki. sól i kilka mielonych pieprzu.
Dodaj tilapia i gotować, obracając raz w połowie gotowania, aż dobrze rumiane i gotowane przez, 4 do 6 protokół. Top chard z tilapia i zachować ciepło.
Dodaj szalotka na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i zaczyna mięknąć, 30 do 60 sekund.
Dodaj sok z cytryny; powinien wyparować niemal natychmiast, ale jeśli nie, gotuj, aż prawie odparuje, około 30 sekund.
Usuń patelnię z ognia i dodać 4 Tbs. kawałki masła i estragon, ciągle mieszając, aż masło się rozpuści. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać rybę sosem maślanym i od razu podawać.
Brązowy ryż z orzechami włoskimi i złotymi rodzynkami.
na bazie dwóch porcji, kalorii
37, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
13, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.