Podpis teściowej Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi

Podpis teściowej Kimchi z
Przepis podpis teściowej Kimchi z " The Kimchi Cookbook could satisfy your Korean craving in approximately 72 godziny. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 3G białka, oraz 0g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, cebulę, Koreański szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, Pierogi Kimchi Na Parze (Jjin Kimchi Mandu), oraz Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap).

Instrukcje

1
Kapustę kroimy na ćwiartki, a następnie kroimy każdą ćwiartkę na pół wzdłuż i wycinamy rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
2
Ułóż każdy segment kapusty płasko, a następnie podziel na ćwiartki o szerokości około 1 cala na 6 cali długości. Jeśli niektóre liście są zbyt szerokie, pokrój je w przybliżonych proporcjach. W dużej misce wrzucić kapustę z solą i odstawić do solanki na 1 godzinę i 15 minut. Sól spłukać w misce z zimną wodą i pozostawić liście kapusty odsączyć w durszlaku przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Aby pasta przyprawowa, w mini maszynce wyposażonej w metalowe ostrze, przecier krewetki, owsianka, SOS anchois, bulion, czosnek, imbir i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Przenieść mieszaninę do miski i dodać 1/4 szklanki płatków pieprzu chile i wymieszać ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Niech pasta przyprawowa siedzieć na 15 protokół niech smaki połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6
W dużej misce, wrzucić kapustę, cebula, zielona cebula, i szczypiorek z pozostałych płatków papryki chile aż chile pieprz płatki lekko płaszcz warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać pastę przyprawową i ostrygi i wymieszać do równomiernego rozłożenia. Szczelnie zapakować do 2-litrowego pojemnika, przykryć i odstawić na maksymalnie 2 dni w temperaturze pokojowej. Następnie przenieś pojemnik do lodówki. Można też od razu zjeść kimchi, ale ja wolę lekko postarzony, sfermentowany smak. Gdy fermentuje, kapusta rozszerza się, więc pamiętaj, aby umieścić słoik na talerzu lub w misce, aby złapać przelew.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
KimchiKimchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W72 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn