Pocałunki Sambuca
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Sambuca pocałunki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 21 kalorii. Ten przepis służy 18 i kosztuje 14 centów za porcję. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Homar Sambucan Nad Fettuccini, Coffee Sambuca Shake, oraz Biała Czekolada-Krem Sambuca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajko i ricottę umieścić w misce i ubić razem, aż będzie gładka.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sambuca, cukier i startą skórkę pomarańczową. Ponownie ubić mieszaninę, aby uzyskać gładkie ciasto.
Wlać około 1 cal oleju na patelnię i podgrzewać, aż mały kawałek chleba skwierczy po wrzuceniu go do patelni i brązowieje w ciągu około 40 sekund (temperatura powinna wynosić około 177°). I miej oko na patelnię przez cały czas.
Olej miarkę łyżeczki i delikatnie upuść zaokrąglone łyżeczki ciasta ricotta na patelnię; około 4 na raz jest do opanowania. Małe pocałunki będą nadmuchać lekko i skręcić Złoty pod spodem, więc odwróć je ostrożnie z narzędziem do wyboru, aby pokolorować drugą stronę. Uważaj, aby olej nie nagrzał się zbytnio: zmniejsz temperaturę, jeśli zbyt szybko się zarumienią.
Gdy już będą złote, wyciągnij je perforowaną łyżką i połóż na talerzu wyłożonym 1 lub 2 arkuszami ręcznika papierowego, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Kontynuuj gotowanie, aż cała mieszanina zostanie zużyta, a następnie wyłącz ciepło pod olejem. Gdy pocałunki nieco ostygną, przepchnij cukier cukierniczy przez mały sitko, aby go gęsto odkurzyć.
Jeśli nie jesz ich od razu, włóż wstępnie posmarowane, ugotowane pocałunki na drucianym stojaku nad blachą w piekarniku o temperaturze 149° i utrzymuj je w cieple do 1 godziny. Jeśli tak, podawać z kieliszkiem sambuca lub espresso.