Plum Island Sound Clam Chowder może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta zupa ma 226 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sok z małży, małże, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Rhode Island Clam Chowder, Rhode Island Clam Chowder, oraz Rhode Island Style Clam Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Odcedzić małże w durszlaku nad miską, zastrzegając sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj butelkowany sok z małży do zarezerwowanego soku do równej 3 1/2 szklanki. Odstawić małże i sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Małże
Sok
3
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Wyjąć boczek z patelni łyżką szczelinową, zastrzegając 2 łyżeczki kapieli na patelni. Powrót boczek na patelnię; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
5
Dodaj cebulę, seler, i masło; smażyć 6 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Masło
Seler
Cebula
6
Dodać mieszankę soku z małży, ziemniaki i następne 4 składniki( przez liść laurowy); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do ziemniaków jest miękka. Wymieszać z małż, mleka odparowanego, 1% mleka i sherry. Gotować 5 minut lub do dokładnie ogrzanego, mieszając od czasu do czasu. Odrzuć liść laurowy.
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.