Plantany Nadziewane
Nadziewane plantany mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 40 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, ser cheddar, plantany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Karaiby faszerowana wieprzowina z pomarańczowymi słodkimi ziemniakami i Plantanami, Plátanos Maduros Rellenos de Carne (Dojrzałe plantany nadziewane mięsem), oraz Wieprzowina i plantany.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Umieścić plantany w naczyniu do pieczenia 13x9 cali.
Plantany przeciąć wzdłuż na pół. Zaczynając od jednego końca każdego, przesuń kciuk między skórką a babką, a następnie delikatnie podnieś babkę, aby poluzować skórkę. (Nie usuwać plantanów ze skórek.) Powrót połówki babki, wycięte boki do góry, do naczynia do pieczenia.
Tymczasem cebulę i czosnek ugotować w sosie w dużym rondlu na średnim ogniu 3 min.
Dodać mięso i oregano; gotować 10 min. lub dopóki mięso nie zostanie zrobione, często mieszając.
Dodać pomidory i 3/4 szklanki sera; dusić na średnim ogniu 5 min. lub do czasu podgrzania mieszaniny i stopienia sera, mieszając od czasu do czasu. Łyżka na plantanach.
Wierzch z boczkiem i pozostałym serem.
Piec 5 min. albo aż ser się rozpuści.