Placki z truskawkami i miodem
Need a deser bezmleczny i wegetariański? Ciasto z truskawkami i miodem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 50 centów za porcję. Jeśli masz skórkę pomarańczową, jajko, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Placki Z Jajkiem Dla Dzieci, Placki Mięsne Z Kurczakiem, Marchewką I Nigellą, oraz Peanut Butter And Jelly Baby Lattice Torty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 12-count nonstick mini-muffin pan, 3-calowy Okrągły foremka do ciastek, 2-calowy Okrągły foremka do ciastek
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na skorupę: spryskaj 12-count nonstick mini-muffin patelnię sprayem do gotowania oleju roślinnego. Umieść pasek papieru pergaminowego o szerokości 1 cala i długości 5 cali w każdej filiżance muffin, pozwalając nadmiar papieru zwisać po bokach filiżanek. Rozwiń skorupę ciasta i za pomocą okrągłych foremek do ciastek Wytnij 12 (3-calowych) okręgów i 12 (2-calowych) okręgów ciasta. Lekko wciśnij 3-calowe koła ciasta na dno i boki przygotowanych kubków na muffinki.
Do nadzienia: w małej misce wymieszać miód, sok z cytryny, marantę i skórkę pomarańczową na gładką masę. Wymieszać z truskawkami.
Nadzienie łyżka do kubków muffinek i za pomocą pędzla do ciasta, lekko umyć brzegi ciasta z ubitym jajkiem.
Umieść 2-calowe koła ciasta na wierzchu. Za pomocą palców widelca naciśnij krawędzie ciasta razem, aby uszczelnić. Lekko posmarować wierzch ciasta ubitym jajkiem. Korzystając z końcówki noża, zrób szczelinę o szerokości 1/4 cala na środku każdego ciasta.
Piec, aż skorupa będzie złoty, o 14 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 30 minut. Używając zwisającego papieru pergaminowego jako uchwytów, Usuń placki z patelni.
Wyjąć pergamin i podawać.