Placki Z Kalafiora
Placki kalafiorowe to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 133 kalorie, 9g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, kalafior, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki Z Kalafiora, Placki Z Kalafiora, oraz Placki Z Kalafiora.
Instrukcje
Wlać około 4 ćwiartki wody do miski 6-do 8-ćwiartkowej; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać kalafior i 1 łyżka soli; przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior jest wystarczająco miękki do zacieru, 10 do 12 protokół.
Umieść kalafior w dużej misce i zacieru widelcem.
Ostudzić, aż nie będzie już na parze. Wymieszać z jajkami, czosnkiem i ostrym sosem, następnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, papryką, pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Wlać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek do patelni o średnicy od 8 do 10 cali na średnim ogniu. Pracując partiami, upuść mieszaninę kalafiora w czubatych łyżkach stołowych na patelnię i gotuj, obracając raz, aż placki będą złociste z obu stron, około 6 do 8 minut na partię.
Przenieść do blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas gotowania pozostałych placków.
Dodaj więcej oleju w razie potrzeby między partiami.
Udekoruj posiekaną natką pietruszki i kwaśną śmietaną, salsą lub chutney według uznania.