Placki z cukinii i brzytwy
Placki z cukinii i brzytwy to pescatarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Za 32 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, mleka, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Placki z cukinii i brzytwy, Zupa Z Małży Razor, oraz Zupa z małży brzytwy z czarnymi truflami, rzepą i tymiankiem.
Instrukcje
Ubij jajka i mleko w misce, aż równomiernie się połączą.
Dodaj cukinię, małże brzytwy, cebulę i czosnek; odstawić. W osobnej dużej misce wymieszaj bułkę tartą, mąkę, pietruszkę, sól i pieprz.
Wlej mieszankę jajeczno-warzywną do mąki i mieszaj, aż dobrze się połączą.
Rozgrzej olej i masło na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu. Upuść ciasto na placki łyżkami na patelnię partiami
Gotuj na złoty kolor na dnie; odwróć i gotuj, aż druga strona będzie złotobrązowa.
Odcedź placki na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Lanson Le Black Label Brut (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Lanson Le Black Label Brut (pół butelki)
Genialny kolor Black Label przypomina charakterystyczne słomiane odcienie Pinot Noir, z błyskami bursztynu. Jest żywy we flecie, z drobnym strumieniem trwałych bąbelków. Jego świeże aromaty łączą wrażenie witalności i wiosennych zapachów z nutą tostów i miodu. Na podniebieniu bukiety dojrzałych owoców i cytrusów tworzą wrażenie bogactwa, a jednocześnie lekkości.