Placek z rodzynkami IV
Kwaśna śmietana Raisin Pie IV może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 6 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skorupę ciasta, sól, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Placek Z Rodzynkami Z Kwaśną Śmietaną, Placek Z Rodzynkami Z Kwaśną Śmietaną, oraz Placek Z Kwaśną Śmietaną I Rodzynkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Śmietanę lub mleko połączyć z octem i odstawić na 5 minut.
Rodzynki umieścić w średnim rondlu.
Wlać wystarczającą ilość wody do pokrycia, i gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż pulchnie.
Zdjąć z ognia, wymieszać z solą i odstawić.
W dużym rondlu wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową.
Dodać żółtka i dokładnie zmiksować.
Wymieszać w śmietanie i mieszaninie octu i mieszać, aż mieszanina będzie gładka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z ekstraktem z wanilii i rodzynkami, a następnie odstawić do ostygnięcia.
W średniej szklanej lub metalowej misce ubijaj białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 6 łyżek cukru, kontynuując bicie, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Wlać schłodzoną mieszaninę rodzynek do skorupy ciasta. Wierzch równą warstwą bezy.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut, aż beza stanie się złotobrązowa.