Placek Marlborough
Ciasto Marlborough może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka warzyw skracania, Sherry śmietany, jajka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Boston Marlborough Pie, Ciasto Marlborough: tradycyjny deser dziękczynny, oraz Placek Maślany.
Instrukcje
Połączyć 1/4 szklanki mąki i wody z lodem; mieszać trzepaczką do dobrze wymieszać. Odstawić.
W misce wymieszać 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczkę cukru i sól; pokroić na skrócenie blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Dodać mieszaninę wody lodowej; wymieszać widelcem, aż mieszanina mąki będzie wilgotna. Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło; schładzaj przez 10 minut lub do momentu, gdy plastik będzie można łatwo usunąć.
Usuń górny arkusz plastiku; dopasuj ciasto, odsłonięte bokiem w dół, do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń dolny arkusz plastiku. Wchodzisz krawędzie pod; flet. Dno i boki ciasta przebić widelcem.
Piec w temperaturze 400 przez 8 minut; ostudzić na stojaku z drutu.
W misce połączyć sos jabłkowy z pozostałymi składnikami i dobrze wymieszać trzepaczką.
Wlać do przygotowanej Skórki; piec w temperaturze 400 przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325; piec dodatkowe 55 minut lub do momentu napełnienia. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
W razie potrzeby udekoruj cynamonem.