Pięć strzępków makaronu długowiecznego na Nowy Rok od " Easy Asian Noodles
Pięć strzępy długowieczności makaron na Nowy Rok z ' Easy Asian Noodles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 700 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.3 za porcję. Jest idealny do Sylwester. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, wieprzowina, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Długowieczny, Makaron Długowieczny, oraz Makaron na Nowy Rok: kantoński Pieczony makaron z zupą z kaczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą wodą, gotować makaron, aż trochę bardziej miękkie niż al dente, o 3 protokół. Powinno to zająć nie więcej niż 2 minuty, jeśli makaron jest wstępnie ugotowaną odmianą.
Odcedzić, spłukać w zimnej wodzie, ponownie odcedzić i odstawić.
Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez 15 minut, aby zmiękły.
Odcedzić i wycisnąć do sucha, rezerwując 1/4 szklanki płynu do namaczania. Nożyczkami przycinaj i odrzucaj drzewiaste łodygi i rozdrabniaj czapki.
W małej misce, ubić skrobię kukurydzianą i wino razem i dodać wieprzowinę. W innej misce, połączyć sos ostrygowy, sos sojowy, i grzyb moczenie cieczy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
W woku podgrzać 3 łyżki oleju rzepakowego na dużym ogniu. Zawirować olej wokół patelni, a gdy olej jest gorący, ale nie pali, wrzucić imbir i czosnek, i mieszać je wokół patelni przez kilka sekund, aż pachną. Ponownie wymieszać wieprzowinę i dodać ją do patelni. Gotować, stale mieszając, aż mięso oddzieli się i zostanie częściowo ugotowane, około 1 minuty.
Dodać grzyby i pieprz i gotować, mieszając, przez około 30 sekund.
Dodać kiełki fasoli i groszek śnieżny i gotować, ciągle mieszając, aż groszek śnieżny zmieni kolor na ciemniejszy zielony, o kolejną minutę.
W razie potrzeby usuń i wyrzuć imbir.
Przełożyć na płaski talerz.
Na tej samej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju rzepakowego.
Dodać makaron i wrzucić na około 1 minutę, lub do ogrzania przez.
Wlać mieszaninę sosu ostrygowego na makaron, zwrócić warzywa i mięso na patelnię i gotować, mieszając, aż sos zostanie równomiernie wchłonięty do makaronu.
Posypać szalotki i olej sezamowy i wrzucić dobrze.
Przełożyć na talerz i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!