Piętrowy Focaccia
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać piętrowy focaccian spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 379 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka chleba chlebowego, 1/2 łyżeczki liści oregano, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Krówka Piętrowa, Double Decker Tacos, oraz Burgery Piętrowe.
Instrukcje
Umieść 1 bochenek rozmrożonego ciasta na dobrze naoliwionej 9-na 13-calowej patelni do pieczenia. Naciśnij i rozciągnij ciasto, aby równomiernie napełnić patelnię. (Jeśli ciasto jest zbyt elastyczne, pozostaw kilka minut i rozciągnij ponownie; powtórz w razie potrzeby.)
Fetę pokruszyć w kawałkach równomiernie na cieście.
Posypać połową rozmarynu i oregano oraz pieprzem do smaku.
Na lekko posypanej mąką desce zwiń lub rozciągnij i wklep drugi Bochenek w prostokąt mniej więcej w kształcie patelni.
Połóż na fecie i cieście pokrytym ziołami. Rozciągnij górną warstwę, aby całkowicie pokryć dolną warstwę. Przykryć patelnię lekko folią; pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do około podwojenia, 45 do 60 minut.
Ciasto posmarować olejem. Palcami delikatnie przyciśnij ciasto na całej powierzchni, tworząc wgłębienia na powierzchni.
Posypać pozostałym rozmarynem i oregano.
Piec w piekarniku 400, aż ciasto będzie dobrze zarumienione na brzegach i dnie (podnieś łopatką, aby sprawdzić), około 45 minut. (Jeśli wierzch zaczyna za bardzo brązowieć, podczas pieczenia połóż lekko na wierzchu arkusz folii.) Poluzować krawędzie od boków patelni i dołu. Obróć focaccię na stojak, a następnie odwróć ponownie, aby chleb był wyprostowany. Lekko schłodzić.