Pizze z brzoskwiniami, Prosciutto i kozim serem
Brzoskwinia, Prosciutto i pizza z kozim serem wymaga z grubsza 25 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 510 kalorii, 15g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i zbierz sól, łagodny kozi ser, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pizze z brzoskwiniami, Prosciutto i kozim serem, Pizza z brzoskwiniami, Prosciutto i kozim serem, oraz Brzoskwinia, Prosciutto + Kozi Ser Crostini.
Instrukcje
Wymieszać drożdże i cukier w wodzie do rozpuszczenia i odstawić 5 minut, lub do spienienia.
Mąkę i sól ubić w misce i dodać mieszaninę drożdży, mieszając, aż ciasto uformuje się. Wyrobić ciasto na mące 5 minut. Włóż do naoliwionej dużej miski i obróć się do płaszcza.
Odstawić, przykryte folią, w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny.
Podczas gdy ciasto rośnie, umieść kamień do pizzy w najniższej pozycji piekarnika (na podłodze piekarnika, jeśli gaz, najniższa pozycja stojaka, jeśli elektryczny; Usuń inne stojaki w każdym przypadku) i rozgrzej piekarnik do najwyższego ustawienia (500-550°F; odczekaj około 1 godziny na rozgrzanie kamieniem).
Ćwiartka ciasta na mące i pył z mąki. Uformuj i rozciągnij 2 kawałki ciasta na owale o wymiarach 7 na 5 cali (pozostaw pozostałe ciasto przykryte).
Skórkę piekarza obficie posypać mąką i ostrożnie przenieść do niej owale. Trzepnąć skórkę; jeśli ciasto się przylgnie, unieś je i posyp mąką pod spodem.
Pracując szybko, posmaruj owale olejem i ułożyć jedną czwartą brzoskwiń, prosciutto, sera i rozmarynu. Doprawić solą i pieprzem.
Wyrównaj daleko krawędź skórki z daleko krawędzią kamienia i przechyl skórkę, szarpając ją delikatnie. Gdy krawędź pierwszej pizzy dotknie kamienia, szybko odciągnij skórkę, aby całkowicie przenieść pizzę na kamień (nie przesuwaj pizzy).
Piec, aż chrupiące i złoty, 6 do 8 protokół. Przesuń skórkę pod pizzę, aby wyjąć z piekarnika.
Kształt, top, i piec 2 Więcej pizzy w ten sam sposób.
Pozostałą oliwę skropić pizzą.