Pizza z kiełbasą i jajkiem szefa kuchni Johna
Chef John ' s Sausage and Egg Pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1321 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz liście młodej rukoli, pieprz, świeżo ser parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chef John 's Shepherd' s Pie, Lasagna szefa kuchni Johna, oraz Chef John ' s Chimichurri Sauce.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F (245 stopni C).
Gotować i wymieszać pokrojone włoską kiełbasę na patelni na średnim ogniu, aż niektóre z tłuszczu wyłożył się i kiełbasa nie jest już różowy wewnątrz, o 5 protokół.
Przenieś plastry kiełbasy na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Rozwałkuj ciasto na pizzę do około 12 cali średnicy i około 3/8 cala grubości; posypać mąką kukurydzianą. Odwróć ciasto, aby Strona mąki kukurydzianej była w dół i przenieś do perforowanej 14-calowej patelni do pizzy.
Sos do pizzy rozprowadzić cienką warstwą na wierzchu ciasta.
Posypać płatkami czerwonej papryki i około 3/4 sera Fontina.
Rozłóż plasterki kiełbasy na pizzę, pozostawiając 4 przestrzenie około 3 cali na pizzy na jajka.
Pozostały ser Fontina posypać plasterkami kiełbasy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie gorące, krawędzie zaczną brązowieć, a ser zacznie się topić, 10 do 12 minut.
Rozbij każde jajko w osobnej ramekinie lub małej misce.
Wyjmij pizzę z piekarnika i użyj szpatułki, aby nacisnąć przestrzenie między plasterkami kiełbasy płasko. Delikatnie wlać jajko na każdą przestrzeń. Na każde żółtko zmielić trochę czarnego pieprzu. Na całą pizzę lekko posypać serem Parmigiano-Reggiano.
Wróć do piekarnika i piec, aż jajka są ustawione, ale żółtka są nadal płynne, około 5 minut, sprawdzając często, aby uniknąć rozgotowania jaj. Wrzucić liście rukoli z oliwą z oliwek w misce, aż pokryte.
Wyjmij pizzę z piekarnika, ukłuj widelcem żółtka, rozłóż je trochę i posyp rukolą na wierzchu pizzy.
Pokroić na 4 ćwiartki, każda z jajkiem, podawać.