Pizza Z Grilla Margherita

Grillowana Pizza Margherita może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 567 kalorii, 25g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka do 8 liści bazylii, oliwa z oliwek plus dodatkowe, ciasto na pizzę i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Z Grilla Margherita, Pizza Margherita Z Grilla, oraz Pizza Margherita Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżych pomidorów, przeciąć X (tylko przez skórę) w każdym, na końcu naprzeciwko łodygi i zanurzyć we wrzącej wodzie na 10 sekund.
Przełożyć do zimnej wody łyżką szczelinową, a następnie obrać.
Nasiona i posiekać pomidory (świeże lub konserwowe).
Dusić pomidory, sól, i 2 łyżki oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo grube i zredukowane do około 1 szklanka, 10 do 15 protokół.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Wymieszać mozzarellę i pozostałą łyżkę oleju.
Nie dziurkować ciasta. Delikatnie pogłębiać 1 kulkę ciasta w misce z mąką, aby pokryć, a następnie przenieść na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą. Trzymając 1 krawędź mąki ciasta w powietrzu obiema rękami i pozwalając dolnej dotykać powierzchni roboczej, ostrożnie przesuwaj ręce wokół krawędzi ciasta (jak obracanie kierownicy), umożliwiając rozciągnięcie masy ciasta do około 7 cali średnicy.
Lay ciasto okrągłe płaskie na mąki powierzchni i nadal rozciągać naciskając ciasto opuszkami palców, pracy od środka na zewnątrz do krawędzi, rozciągając go do 9-calowej rundy.
Przełożyć na dużą tacę z mąką i wykonać kolejną rundę w ten sam sposób, a następnie umieścić ją obok drugiej rundy. Lekko przetrzyj długi arkusz folii z mąką, a następnie odwróć luźno na rund pizzy i pozwól im stać, aby lekko nadmuchać podczas przygotowywania grilla, 10 do 20 minut.
Otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie. Zapal sterczący komin pełen węgla drzewnego i wylej go równomiernie na 2 przeciwległe strony dolnego stojaka (będziesz miał podwójną lub potrójną warstwę węgla drzewnego), pozostawiając przezroczysty pasek o szerokości 9 cali w środku (do grillowania na pośrednim ogniu).
Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund.
Rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Wyjmij folię z obu rund ciasta i lekko posmaruj ciasto olejem. Ostrożnie obróć okrągłe ciasto, naoliwione boki w dół, rękami na środku lekko naoliwionego stojaka na grilla i szczotkę z każdej z nich olejem. Skórki Grill, odkryte, aż spody są złotobrązowe (obróć je, jeśli 1 strona grilla jest gorętsza niż druga), 2 do 3 minut na grillu gazowym lub 4 do 6 minut na grillu węglowym.
Odwróć skórki na szczypcami i szpatułką i top każdą skórkę z połową sosu pomidorowego, rozprowadzając równomiernie na cieście i pozostawiając 1/2-cala granicy wokół krawędzi.
Posypać mozzarellą równomiernie sosem i grill pizze, przykryte pokrywką grill, aż spody są złocisto brązowe i ser topi się, o 3 minut na grillu gazowym lub 5 minut na grillu węglowym.
Rozsypać bazylia na pizze.
Pizze można również gotować na dobrze przyprawionej patelni grillowej o grubości 10-12 cali.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąca, około 5 minut, a następnie gotować pizze 1 na raz na umiarkowanie wysokim ogniu, zgodnie z instrukcjami grillowania w przepisie powyżej, pokrywając patelnię po posypaniu serem i używając czasów gotowania na grillu węglowym.