Pizza Grecka
Grecka Pizza wymaga około 37 minut od początku do końca. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 369 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. 15 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką liście szpinaku, ser feta, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Pizza Grecka, Pizza Grecka, oraz Pizza Grecka.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. odkurz ciężką blachę do pieczenia mąką kukurydzianą. Odłóż na bok.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkować ciasto na prostokąt o grubości 1/4 cala o długości 16 cali i szerokości 8 cali.
Przełóż ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia.
Do polewania: na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać pory i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając często do miękkości, około 5 minut.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund, aż aromatyczne. W partiach dodać szpinak i gotować do więdnięcia, około 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać ser feta i miętę. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Używając zębów widelca, nakłuj powierzchnię ciasta na całym.
Na wierzchu rozprowadzić mieszaninę szpinaku i posmarować masłem.
Piec, aż ciasto będzie złote i chrupiące, 15 do 18 minut.
Pokroić w kwadraty i podawać.