Pikantny Kurczak Śródziemnomorski
Pikantny kurczak śródziemnomorski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.46 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz bulion z kurczaka, oliwę z oliwek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 57 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest dobre. Spróbuj Pikantny Winegret Śródziemnomorski, Baby beet Greens with Spicy Mediterranean Vinaigrette, oraz Pikantny Śródziemnomorski Dip Feta {Low Carb & Gluten Free} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Udka z kurczaka umieścić w dużej misce; doprawić czarnym pieprzem, kminkiem i 1 łyżeczką soli. Odstawić.
Każdą paprykę wiśniową obficie napełnić włoską kiełbasą. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Umieść udka kurczaka, skórą w dół, na patelni i brązowym, około 5 minut. Odwróć kurczaka i brązową drugą stronę, około 1 minuty.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Cebulę ugotować w holenderskim piekarniku ze szczyptą soli na średnim ogniu; gotować i mieszać aż do karmelizacji, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej; mieszać w czosnku, herbes de Provence, i pokruszony czerwony pieprz.
Wymieszać w pepperoncini i soki; gotować do ogrzania przez, O 2 protokół.
Umieść kurczaka, skórkę do góry, w jednej warstwie na cebuli i pieprzu w piekarniku holenderskim.
Wlać wywar na patelnię, aż prawie pokryje kurczaka.
Posypać karczochy serca, oliwki, i nadziewane papryka wiśniowa na wierzchu kurczaka.
Powrót do średnio wysokiego ciepła i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku, aż kiełbasa jest gotowane przez i płyn jest bulgotanie, o 1 godzinę.
Udekoruj posiekaną bazylią, oregano i majerankiem.