Pikantny gulasz jagnięcy z sałatą i szalotkami
Pikantny gulasz jagnięcy z sałatą i szalotki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, jajka, noga jagnięcina, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantna Sałatka Ziemniaczana Z Szalotkami, Szybko duszony groszek, sałata i szalotka, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 1 łyżkę oleju. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Dodać jedną trzecią mięsa do zapiekanki i brąz na umiarkowanie wysokim ogniu; przenieść jagnięcinę na talerz. Powtórzyć z pozostałym olejem i mięsem w 2 partiach.
Wyrzucić tłuszcz z zapiekanki.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół. Odstawić całe mięso do zapiekanki wraz z nagromadzonymi sokami.
Dodać szalotki i masło i doprawić solą i pieprzem.
Dodać wodę i sałatę i doprowadzić do wrzenia. Dusić gulasz na małym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka, o 30 protokół, naciskając od czasu do czasu zanurzyć zieleni.
W średniej misce lekko ubić jajka. Ubić sok z cytryny, zawiesinę mąki kukurydzianej i koperek, a następnie stopniowo ubić w 1/4 szklanki gorącego płynu z zapiekanki.
Do zapiekanki dodać masę jajeczną i gotować, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje; nie gotować, bo jajka się skrzepną.
Podawać na gorąco z serem feta.