Pikantne Zabaglione z truskawkami i czekoladą
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 609 kalorii. Jeśli $1.9 za porcję spada w budżecie, pikantne Zabaglione z truskawkami i czekoladą może być super bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wino marsala, truskawki, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pokrojone Truskawki Z Grand Marnier Zabaglione, Zabaglione z rabarbarem, truskawkami i ciasteczkami imbirowymi, oraz Chocolate Zabaglione.
Instrukcje
Na zabaglione: w średniej misce, ubij razem żółtka, wino, cukier, i pieprz cayenne.
Umieść miskę na patelni z delikatnie wrzącą wodą i energicznie ubijaj, aż będzie gęsta i spieniona, od 6 do 8 minut. Odstawić.
Do sosu czekoladowego: zmniejszyć patelnię wody na wolnym ogniu.
W małej misce umieścić czekoladowe chipsy i śmietanę.
Umieścić miskę na patelni gotującej się wody i mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka, o 5 protokół.
Łyżka sosu czekoladowego do 4 małych miseczek deserowych. Ułożyć pokrojone truskawki na wierzchu. Łyżka zabaglione na wierzchu truskawek i posypać orzechami pistacjowymi, jeśli używasz.