Pikantne szaszłyki z kurczaka z orzechami ziemnymi
Pikantne szaszłyki z kurczaka z orzechami ziemnymi to danie główne dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 139 kalorii , 15 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 72 centy za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, sosu sojowego, mielonego kminu i kremowego masła orzechowego. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują szaszłyki z kurczaka , grillowane szaszłyki i szaszłyki z sheesh z dipem jogurtowym .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pierwsze 10 składników. Odłóż 3 łyżki marynaty na sos.
Wlać pozostałą marynatę do dużej plastikowej torby z możliwością ponownego zamknięcia; dodać cebulę i kurczaka. Zamknąć torbę i obrócić, aby pokryć; schłodzić na noc. Przykryć i schłodzić sos.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Nadziej kurczaka na osiem metalowych lub namoczonych drewnianych szpikulców. Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania i lekko posmaruj ruszt grilla.
Grilluj kurczaka, przykrytego, na średnim ogniu lub piecz w odległości 10 cm od ognia przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż straci różowy kolor.
Przed podaniem posmarować pozostałym sosem.