Pikantne steki z sosem pieczarkowym

Pikantne steki z sosem pieczarkowym
Pikantne steki z sosem grzybowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka grzybów, wina, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Spróbuj Steki Rib-Eye z pikantnym sosem czekoladowym, Steki z Rib Eye z sosem grzybowym, oraz Steki z sosem pieczarkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Steki posypać czarnym pieprzem. Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj steki; gotować 2 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 3 dodatkowe minuty, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Usuń steki z patelni; rozprowadzić musztardę na stekach, i top z sosem Worcestershire. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
MusztardaMusztarda
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Patelnia płaszcz z gotowania sprayu; dodać cebulę, i gotować, stale mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać grzyby i pozostałe 3 składniki; gotować, ciągle mieszając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
6
Steki powrót do patelni. Gotować 4 do 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieś steki na 4 Indywidualne talerze do serwowania; mieszanka grzybowa łyżka nad stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
StekStek

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn