Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym

Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym
Pikantne piersi kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka wina, pietruszki, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-szalotkowym, Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym, oraz Przyprawa hiszpańska potarta piersiami z kurczaka z sosem Pietruszkowo-miętowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać sól, pieprz i 1/2 łyżeczki ziela angielskiego w małej misce. Mieszankę przypraw Rub po obu stronach kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdej z 2 dużych patelni nieprzywierających na średnim ogniu. Podzielić kurczaka między Patelnie i sauté aż gotowane przez, o 4 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Przenieś kurczaka na powierzchnię roboczą. Namiot z folią do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Dodaj 1/4 Puchar wina do każdej patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Połączyć wino w 1 patelni. Wymieszaj bulion, 1 łyżkę soku z cytryny i skórkę z cytryny. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ubić szalotkę, tymianek, 6 łyżek oleju, 2 łyżki soku z cytryny i 1/4 łyżeczki ziela angielskiego; doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Ziele AngielskieZiele Angielskie
SzalotkaSzalotka
SOSSOS
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Pokrój kurczaka w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
8
Podziel kurczaka między talerze. SOS łyżeczkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
9
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn