Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym
Pikantne piersi kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka wina, pietruszki, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-szalotkowym, Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym, oraz Przyprawa hiszpańska potarta piersiami z kurczaka z sosem Pietruszkowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać sól, pieprz i 1/2 łyżeczki ziela angielskiego w małej misce. Mieszankę przypraw Rub po obu stronach kurczaka.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdej z 2 dużych patelni nieprzywierających na średnim ogniu. Podzielić kurczaka między Patelnie i sauté aż gotowane przez, o 4 protokół na stronie.
Przenieś kurczaka na powierzchnię roboczą. Namiot z folią do ogrzania.
Dodaj 1/4 Puchar wina do każdej patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Połączyć wino w 1 patelni. Wymieszaj bulion, 1 łyżkę soku z cytryny i skórkę z cytryny. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Ubić szalotkę, tymianek, 6 łyżek oleju, 2 łyżki soku z cytryny i 1/4 łyżeczki ziela angielskiego; doprawić sosem solą i pieprzem.
Pokrój kurczaka w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Podziel kurczaka między talerze. SOS łyżeczkowy.
Posypać natką pietruszki.