Pikantne Krewetki Margarita
Pikantne Margarita krewetki jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 32 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 29 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka krewetek, wapno kliny, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Margarita Granita z pikantnymi krewetkami, Pikantna Margarita, oraz Pikantna Cytrusowa Margarita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. W szklanej misce wymieszaj soczystą Margaritę, olej i chipotle. Doprawić solą i pieprzem, dodać krewetki i wrzucić do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Odcedzić krewetki i ułożyć je na blasze do pieczenia. Dusić krewetki jak najbliżej ciepła, jak to możliwe przez 2 do 3 minut, obracając raz, aż nieprzezroczyste i gotowane przez. Umieścić 2 krewetki na każdym z 16 szaszłyki i służyć ciepłe lub w temperaturze pokojowej z wapna klinów.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris