Pikantna zupa kukurydziana może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Za 4,36 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka skórki pomarańczowej, mleka sojowego, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Z łyżką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Pikantna Zupa Kukurydziana, Pikantna Zupa Kukurydziana, oraz Pikantna zupa kukurydziana i krabowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Umieść kukurydzę shoepeg i świeżą kukurydzę w dużym garnku z winem i wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kukurydza
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę, czosnek, żółtą paprykę, czerwoną paprykę i papryczkę jalapeno. Gotuj i mieszaj, aż warzywa zmiękną, a cebula stanie się przezroczysta, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Wymieszaj mieszankę pieprzu do garnka z kukurydzą wraz z mlekiem sojowym, oregano i salsą chipotle. Włóż zupę do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Rozpuść skrobię kukurydzianą w 1/3 szklanki zimnej wody i wymieszaj z gotującą się zupą wraz z miodem, sosem sojowym, skórką pomarańczową i czosnkiem w proszku. Dusić kolejne 10 minut, aby zagęścić zupę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Soymilk
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Zęby Przyrodzenia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Zdejmij z ognia i dopraw do smaku solą i popękanym pieprzem przed podaniem.
Zupa kukurydziana działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion-lub możesz pójść na całość lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Broadside Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Broadside Chardonnay
Jasne jasne złoto. Dojrzałe aromaty gruszki i nektaryny wykazują dobrą klarowność i podnoszą zadymiony osad i niuanse prażonych ziaren z napowietrzaniem. Jedwabista i otwarta dzianina, oferująca skoncentrowane smaki sadu i owoców pestkowych uzupełnione sugestiami kopru włoskiego i miodu. Jakość dymu powraca po długim, gładkim wykończeniu, które pozostawia odświeżająco gorzką nutę Skórki gruszki.