Pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina w stylu azjatyckim

Jeśli chcesz dodać więcej Azjatyckie przepisy na pudełko z przepisami, pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina, styl Azjatycki może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 16G tłuszczu i w sumie 237 kalorii. Mieszanka oleju roślinnego, azjatyckiego sosu czosnkowego chili, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 29 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Słodka i pikantna fasolka szparagowa w stylu azjatyckim, Najlepsza Fasolka Szparagowa W Stylu Azjatyckim, oraz Pikantna Azjatycka Fasolka Szparagowa.
Instrukcje
Podgrzej 2 szklanki oleju roślinnego na dużym woku lub głębokiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C). Ostrożnie dodaj fasolę do gorącego oleju i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie pokryta pęcherzami, 3 do 5 minut. Zanurz fasolę z oleju sitkiem i szybko opłucz w zimnej wodzie.
Usuń olej z woka, ale nie wycieraj patelni.
Podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego w woku na średnim ogniu i dodaj czosnek, imbir i zieloną cebulę. Gotuj i mieszaj, aż będzie pachnący, około 30 sekund i dodaj mieloną wieprzowinę. Gotuj i mieszaj wieprzowinę, rozbijając ją podczas gotowania, aż nie będzie już różowa, około 4 minut. Dodaj sos czosnkowy chili, bulion z kurczaka i sos sojowy i zagotuj.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą w małej misce, wymieszaj z mieszanką wieprzową i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 minut. Delikatnie wymieszaj fasolkę szparagową z sosem wieprzowym, podgrzej i podawaj.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Bodega Norton Brut rosé z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Bodega Norton Brut Rose]()
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemny z długim wykończeniem.