Pigwy i śliwki z karmelizowaną Briochą
Pigwy i śliwki z karmelizowaną Brioche mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 218g tłuszczu, oraz w sumie 3504 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 6,73 zł / porcja. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pachnące pigwy ananas, chała Bochenek, cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać waniliową fasolę, możesz śledzić to danie główne z Mini bułeczki waniliowe z polewą z fasoli waniliowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelizowana cebula z kasztanami i śliwkami, Łatwy Karmelizowany Pieczony Kurczak Z Zielonymi Oliwkami I Suszonymi Śliwkami, oraz Superfood Hot Chocolate with Honey Caramelized Brioche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę i 2 1/2 szklanki cukru do wrzenia w 4-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać pigwy i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, obracając od czasu do czasu, aż do miękkości, gdy Przekłute w pobliżu rdzenia widelcem (rdzeń pozostanie twardy), o 45 minut do 1 godziny. Chłodne pigwy, nieosłonięte, w syropie, około 1,5 godziny, następnie przełożyć łyżką szczelinową na talerz.
Podczas gdy pigwy są chłodzenia, dusić suszone śliwki w Armagnac w małym rondlu, odkryte, aż pulchne, około 10 minut, następnie ostudzić.
Suszone śliwki odcedzić na sitku ustawionym nad miską, zastrzegając Armagnac. Odstawić 6 połówek śliwek i drobno posiekać resztę. Gotować masło i pozostałe 2 łyżki cukru w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Ostrożnie dodać 1/4 szklanki Grand Marnier i 6 łyżek reserved Armagnac. (
Mieszanina może się zapalić. Jeśli tak, niech płomienie się wypalą.) Gotować na wolnym ogniu, aż lekko syropy, o 2 protokół.
SOS Grand Marnier przełożyć do miarki.
Rdzeń pigwy za pomocą dużego noża do kul melona i ostrego małego noża. Miarka 1 łyżka miąższu od środka każdej połowy pigwy i przenieść do miski. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii ostrym małym nożem do miski z miąższem pigwy, rezerwując strąk. Wymieszać posiekane śliwki i pozostałą łyżkę stołową Grand Marnier.
Połówki pigwy przełożyć na płytką patelnię do pieczenia i łyżkę nadzienia do każdej z nich, a następnie polać połówkami śliwek.
Skropić każdą połówkę pigwy 1 łyżeczką sosu Grand Marnier, zachowując pozostały sos.
Połówki wanilii pokroić w poprzek na trzecie i wkleić 1 sztukę do nadzienia każdej pigwy.
Nasiona wanilii zeskrobać ostrym małym nożem do płytkiej miski, następnie ubić razem ze śmietaną, jajkami, cukrem i Grand Marnier. Dip Brioche plastry do ciasta 1 na raz, pozwalając im moczyć 1 minutę z każdej strony.
Przenieść do masłem płytkie (1-cal-Głębokie) Ognioodporne patelni do pieczenia.
Broil 4 do 6 cali od ciepła, aż złoty kolor, o 2 protokół z każdej strony.
Przenieś brioche do deski do krojenia i połowę po przekątnej, a następnie wróć do patelni do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piecz pigwy w górnej trzeciej części piekarnika, aż nagrzeje się przez, o 10 protokół. W tym samym czasie, podgrzać brioche w dolnej trzeciej pieca do gorąca, o 6 protokół. Podziel pigwy i brioche wśród 6 talerzy i mżawka Pozostałe Grand Marnier sos na i wokół pigwy. Łyżka crème fraî: che na wierzchu.
* Pigwy mogą być nadziewane 1 dzień wcześniej i schłodzone, przykryte.* Dostępne w niektórych sklepach z produktami specjalnymi Indian Rock (215-536-9600).