Pierś z kaczki z Klementynkami i kapustą toskańską

Pierś z kaczki z Klementynkami i kapustą toskańską
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pierś z kaczki z Klementynkami i jarmuż Toskański może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 400 kalorii, 28g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion granatu, soku pomarańczowego, jarmużu toskańskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, Estragon Pieczona Pierś Kaczki; Ziemniaki Smażone W Tłuszczu Kaczki; Roas, oraz Duszone udka z kaczki i smażona pierś z kaczki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Za pomocą ostrego noża przebijaj tłuszcz z piersi kaczki w układzie krzyżowym przez tłuszcz, aż do mięsa, ale nie do mięsa. Obficie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
4
Umieścić o łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni saute na małym ogniu i schmear go wokół do pokrycia dno patelni. Na patelni ułożyć piersi kaczki, skórą w dół. Upewnij się, że kaczka wygodnie mieści się na patelni i nie jest zatłoczona. Powoli Renderuj tłuszcz z piersi kaczki. Należy to zrobić s-l-o-w-l-y, w przeciwnym razie tłuszcz zostanie zamknięty w skórze i nie będzie renderowany. Chodzi o to, aby chrupiąca skóra kaczki. Proces ten zajmie około 30 minut. Gdy tłuszcz gromadzi się na patelni, usuń go, ale Zapisz! Będzie on używany do saute jarmuż później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cała KaczkaCała Kaczka
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Kiedy tłuszcz wytopi się z piersi kaczki, podgrzej ciepło do średniej wysokości i brązowych obu stron piersi kaczki. Gdy kaczka jest rumiana z obu stron, przesuń ją na patelnię i włóż do nagrzanego piekarnika, aby ugotować ją na średnio rzadką, około 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wyjmij kaczkę z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na około 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Dodaj sok Klementynki i segmenty do patelni saute i zeskrobać brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Gdy sok zmniejszy się o nieco ponad połowę, dodajemy połowę wywaru z kurczaka, tymianek i całość doprawiamy solą. Kontynuuj gotowanie, aż wywar zmniejszy się o połowę, a następnie dodaj trochę więcej wywaru z kurczaka. Kontynuuj zmniejszanie bulionu i wyłączaj ciepło, gdy osiągnie konsystencję podobną do sosu. Smak do przypraw i dodać sól, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z KlementynkiSok Z Klementynki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Podczas gdy sos jest zmniejszenie i kaczka odpoczywa, dodać część zarezerwowanego tłuszczu kaczki do dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać ząbki czosnku i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy czosnek jest złotobrązowy i aromatyczny, usuń go z patelni saute i wyrzuć. Wrzucić przygotowany jarmuż i doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
JarmużJarmuż
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodaj trochę zarezerwowanego wywaru z kurczaka, aby pomóc w parze zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
ZieloniZieloni
11
Saute zieleni, dopóki nie zwiędną, ale nadal żywy wygląd. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
ZieloniZieloni
12
Podziel zieleninę na 4 talerze. Pokroić każdą pierś kaczki i wachlować plastry na jarmużu. Łyżka trochę sosu na i wokół kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
ZieloniZieloni
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
JarmużJarmuż
13
Dekoruj supremed Klementynki i nasiona granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
KlementynaKlementyna
14
To tylko ducky!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn