Pierś z kaczki z Klementynkami i kapustą toskańską
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pierś z kaczki z Klementynkami i jarmuż Toskański może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 400 kalorii, 28g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 4,74 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka nasion granatu, soku pomarańczowego, jarmużu toskańskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, Estragon Pieczona Pierś Kaczki; Ziemniaki Smażone W Tłuszczu Kaczki; Roas, oraz Duszone udka z kaczki i smażona pierś z kaczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Za pomocą ostrego noża przebijaj tłuszcz z piersi kaczki w układzie krzyżowym przez tłuszcz, aż do mięsa, ale nie do mięsa. Obficie doprawić solą.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieścić o łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni saute na małym ogniu i schmear go wokół do pokrycia dno patelni. Na patelni ułożyć piersi kaczki, skórą w dół. Upewnij się, że kaczka wygodnie mieści się na patelni i nie jest zatłoczona. Powoli Renderuj tłuszcz z piersi kaczki. Należy to zrobić s-l-o-w-l-y, w przeciwnym razie tłuszcz zostanie zamknięty w skórze i nie będzie renderowany. Chodzi o to, aby chrupiąca skóra kaczki. Proces ten zajmie około 30 minut. Gdy tłuszcz gromadzi się na patelni, usuń go, ale Zapisz! Będzie on używany do saute jarmuż później.
Kiedy tłuszcz wytopi się z piersi kaczki, podgrzej ciepło do średniej wysokości i brązowych obu stron piersi kaczki. Gdy kaczka jest rumiana z obu stron, przesuń ją na patelnię i włóż do nagrzanego piekarnika, aby ugotować ją na średnio rzadką, około 7 do 8 minut.
Wyjmij kaczkę z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na około 10 minut przed krojeniem.
Dodaj sok Klementynki i segmenty do patelni saute i zeskrobać brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Gdy sok zmniejszy się o nieco ponad połowę, dodajemy połowę wywaru z kurczaka, tymianek i całość doprawiamy solą. Kontynuuj gotowanie, aż wywar zmniejszy się o połowę, a następnie dodaj trochę więcej wywaru z kurczaka. Kontynuuj zmniejszanie bulionu i wyłączaj ciepło, gdy osiągnie konsystencję podobną do sosu. Smak do przypraw i dodać sól, w razie potrzeby.
Podczas gdy sos jest zmniejszenie i kaczka odpoczywa, dodać część zarezerwowanego tłuszczu kaczki do dużej patelni saute.
Dodać ząbki czosnku i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy czosnek jest złotobrązowy i aromatyczny, usuń go z patelni saute i wyrzuć. Wrzucić przygotowany jarmuż i doprawić solą, do smaku.
Dodaj trochę zarezerwowanego wywaru z kurczaka, aby pomóc w parze zieleni.
Saute zieleni, dopóki nie zwiędną, ale nadal żywy wygląd. Smak przypraw.
Podziel zieleninę na 4 talerze. Pokroić każdą pierś kaczki i wachlować plastry na jarmużu. Łyżka trochę sosu na i wokół kaczki.
Dekoruj supremed Klementynki i nasiona granatu.