Pierwsze jedzenie dla dziecka: groszek
First Baby Food: Peas to bezglutenowa, lakto ovo wegetariańska i podstawowa receptura na 12 porcji. Ta przystawka ma 35 kalorii, 2 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 61%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Puree z marchwi nie jest jedzeniem dla dzieci, Urocza soczewica (żywność dla niemowląt) i Mały groszek z boczkiem i migdałami.
Instrukcje
Włóż wkład do gotowania na parze do rondla i napełnij wodą do poziomu tuż poniżej dna naczynia do gotowania na parze. Doprowadź wodę do wrzenia.
Dodaj groszek, przykryj i gotuj na parze do miękkości, około 15 minut.
Umieść groszek i mleko matki w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj na kremowe puree. Przecedź mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, aby usunąć wszelkie grudki.
Rozłóż mieszaninę groszku na tacce na kostki lodu, przykryj folią i zamrażaj do zestalenia, od 2 do 3 godzin.
Przenieś zamrożone kostki do zamykanej plastikowej torby i przechowuj w zamrażarce.
Przed podaniem podgrzej kostki w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund, aż będą ciepłe, ale nie gorące. Dokładnie wymieszać.