Piersi z kurczaka polane galaretką z ostrej papryki

Piersi z kurczaka polane galaretką z ostrej papryki mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 812 kalorii, 121g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka selera, musztardy dijon, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Wędzona szynka z galaretką z czerwonej papryki, Galaretka pieprzowo-imbirowa Glazurowana szynka, oraz Galaretka Pieprzowa-Glazurowana Marchewka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć galaretki pieprzowej i musztardy; odstawić. Doprawić piersi kurczaka z obu stron solą i pieprzem. Na dużej patelni, roztopić masło na umiarkowanie wysokim ogniu. Gdy piana opadnie, dodać piersi z kurczaka i gotować, obracając raz, aż rumiane, o 3 protokół na stronę.
Przechyl patelnię i wylać większość tłuszczu.
Dodaj 1 łyżkę wody i wstrząsnąć patelnię poluzować rumiane kawałki na dnie. Przesunąć kurczaka na bok, dodać zapałki selera i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać mieszaninę galaretki pieprzowej i sok z cytryny na patelni i wstrząsnąć do pokrycia kurczaka z sosem. Gotować, aż sos zmniejszy się do glazury, o 30 sekund. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć kurczaka na talerze i łyżkę zapałek selera na wierzchu.
Udekoruj liśćmi selera i podawaj od razu.
Podawać z: pachnącym ryżem i świeżą fasolą Limy i sukkotaszem kukurydzianym z bazylią.