Piersi z kaczki z cydrem-Farro Risotto

Piersi z kaczki z cydrem-Farro Risotto
Przepis piersi z kaczki z cydrem-Farro Risotto może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, bulion drobiowy mniej sodu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodka kukurydza, Goudan i Farro Risotto Plus 15 Farro s, które pokochasz na zawsze, Farro Risotto, oraz Farro Risotto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować risotto, umieścić farro w dużej misce; przykryć wodą do 1 cala powyżej farro.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić 30 minut; spuścić.
3
Bulion i cydr połączyć w dużym rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu( nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
2 łyżki masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj koper włoski i smażyć przez 5 minut lub do lekko rumiane i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
6
Koper włoski wyjąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać farro i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
8
Dodaj wino i gotuj przez 5 minut lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
9
Dodaj mieszaninę bulionu, 1 szklankę na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 35 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
10
Dodać do 1 szklanki wody w razie potrzeby, aż farro jest al DENTE. Wmieszać koper włoski, startą skórkę cytryny, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę pieprzu i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CynamonCynamon
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
FarroFarro
WodaWoda
SólSól
11
Zdjąć z ognia. Przykryć i ogrzać.
12
Aby przygotować kaczkę, posyp kaczkę 1/2 łyżeczki soli, tymianku i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; natrzyj czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
13
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj 4 połówki piersi, i gotować 2 1/2 protokół lub aż rumiane. Odwróć piersi i gotować na średnim ogniu przez 5 1/2 minut lub do pożądanego stopnia doneness. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i 4 połówkami piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
15
Podawać kaczkę z risotto farro.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
Cała KaczkaCała Kaczka

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn