Piernikowe drobiazgi z kandyzowanymi Kumkwatami i żurawiną w winie

Piernikowe drobiazgi z kandyzowanymi Kumkwatami i żurawiną w winie
Przepis Piernikowy drobiazg z kandyzowanymi Kumkwatami i gotowaną w winie żurawiną jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1321 kalorii. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cukier, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Piernikowe ciasto warstwowe z kandyzowanymi Kumkwatami, Pieczone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi Kumkwatami, oraz Gruszki i żurawiny gotowane w winie.

Instrukcje

1
Wymieszaj cukier i 1 1/2 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać kumkwat; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż do miękkiej mieszaniny do średniej miski. Super. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia. DO AHEAD: może być wykonany 5 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Przed użyciem wlać mieszaninę kumkwatu przez sitko; odstawić kumkwat na drobiazg. (Rezerwa syrop do innego użycia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Wymieszaj Wino i cukier w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i gotować mieszaninę wina 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać żurawinę i dusić do miękkości, ale nadal nienaruszone, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3
Przenieść mieszaninę do średniej miski. Super. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia. DO AHEAD: może być wykonany 5 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Przed użyciem wlej mieszankę żurawinową przez sitko; odstaw żurawinę na drobiazg. (Rezerwa syrop do innego użycia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Połącz stout i melasę w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wyjąć z ognia; wymieszać z sodą oczyszczoną (mieszanina spieni się).
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
3
Odstawić do całkowitego ostygnięcia, około 1 godziny.
4
Umieść 1 stojak w górnej trzeciej i 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°. obficie masło trzy patelnie o średnicy 8 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Kurz patelnie z mąką; dotknij nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Wymieszać 2 szklanki mąki i dalej 6 składników w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Jajka i oba cukry ubić w średniej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Ubijamy olej, a następnie mieszamy w mieszaninę jajeczną. Stopniowo ubijaj mieszaninę stout-egg na mieszankę mąki. Wymieszać ze świeżym imbirem. Ciasto podzielić na przygotowane patelnie (około 12/3 szklanek na każdą).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
StoutStout
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Umieść 2 patelnie na górnym stojaku i 1 patelnię na Dolnym stojaku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, odwracając pozycję patelni w połowie pieczenia, łącznie około 28 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Odwróć ciasta na stojaki; całkowicie ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owinąć w plastik; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić mascarpone w dużej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać wszystkie pozostałe składniki i ubijać, aż powstanie piki i mieszanina będzie gładka (nie przegryzać lub mieszanina może się skrzepnąć). Przykryć i schłodzić do 2 godzin.
3
Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każdy z 2 ciast na pół poziomo, aby uzyskać w sumie 4 warstwy ciasta. (Zachowaj pozostałe ciasto do innego użycia.) Przycinanie 1 warstwy ciasta do 7-calowego okrągłego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
4
Miejsce przycięte ciasto okrągłe w dnie 7 3/4-cala średnicy, 43/4-cala-Deep trifle dish. Scant scant 1/2 szklanki odsączone kumkwaty w jednej warstwie na ciasto. Wymieszaj 11/3 szklanki kremu mascarpone, równomiernie rozprowadzając po bokach naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
5
Posypać 1/2 szklanki odsączonej żurawiny. Powtórz jeszcze 2 razy z warstwą ciasta, kumkwatem, kremem mascarpone i żurawiną. Wierzch z czwartą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
MascarponeMascarpone
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
6
Rozprowadzić 1 1/3 szklanki kremu mascarpone. Łyżka pozostałej śmietany do torebki z ciastami wyposażonej w dużą końcówkę Gwiazdy. Rozety z kremu mascarpone wyłożyć na górną krawędź naczynia. Namiot luźno z folią; schłodzić co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Przykryć i schłodzić Pozostałe kumkwaty i żurawiny osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
MascarponeMascarpone
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Pozostałe kumkwaty i żurawiny rozsypać na środku drobiazgu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów
8
Włoski serek śmietankowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
9
Wskazówka: kumkwat i syropy żurawinowe będą przechowywane w lodówce przez co najmniej dwa tygodnie. Mogą być dodawane do świątecznych napojów lub wody gazowanej lub łyżkami do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1/2 Szklanki Kumkwatów1/2 Szklanki Kumkwatów

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukierki ratujące życiecukierki ratujące życie2warzywo (np. szpinak)cp. cebulacp. cebula2warzywo (np. szpinak)posypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy340papryka habanerożurawina, świeża lub mrożonażurawina, świeża lub mrożona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) ciemnobrązowy cukier(pakowane) ciemnobrązowy cukier3larges(częściowo & )(częściowo & )1porcja startego parmezanumielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir3Spód: okruszki z herbatników grahamGrand Marnier lub inny Likier pomarańczowyGrand Marnier lub inny Likier pomarańczowy0warzywo (np. szpinak)kardamon mielonykardamon mielony1warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone2Spód: okruszki z herbatników grahamimbir mielonyimbir mielony0warzywo (np. szpinak)gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekumkwat sadzony w plastrachkumkwat sadzony w plastrach2Średnia żółta cebula, posiekanaPojemniki 8 uncji ser mascarponePojemniki 8 uncji ser mascarpone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemelasa o łagodnym smaku (lekka)melasa o łagodnym smaku (lekka)4warzywo (np. szpinak)drobno starta skórka pomarańczowadrobno starta skórka pomarańczowa3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweżółty owocowy roll-upżółty owocowy roll-up4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweowocowe czerwone wino (np. Syrah)owocowe czerwone wino (np. Syrah)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweextra stout (np. Guinness)extra stout (np. Guinness)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn