Pienista zupa sałatowa z kremem cebulowym
Pienista zupa sałatowa z kremem cebulowym to bezglutenowe zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 252 kalorie, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka bulionu z kurczaka, sól, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pienista zupa cannellini, Cebulowy Serowy Chleb Budyniowy, oraz Vidalian Cebula Budyń Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać 2 łyżki soli i główki sałaty i blanszować, mieszając delikatnie skimmerem drucianym, przez 3 minuty.
Sałatę odsączyć i spłukać pod zimną wodą. Lekko wycisnąć nadmiar wody.
Sałatę, jeszcze mokrą, przełożyć do blendera i puree na gładką masę.
Na małej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Na dużej patelni, połączyć 2 łyżki masła z cebulą. Przykryć i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 15 protokół.
Cebulę przełożyć do blendera.
Dodać 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i puree. W średniej misce ubijamy jajko, następnie ubijamy przecier z mleka i cebuli. Doprawić 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i gałką muszkatołową. Masło cztery 8-uncji kubki kawy lub duże ramekiny.
Wlać mieszankę cebuli do kubków i przykryć folią.
Ustaw okrągły stojak w dużym, szerokim garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć tuż pod stojakiem bez dotykania go i doprowadzić do wrzenia. Ustaw kubki na stojaku. Przykryć i parować na małym ogniu, aż krem cebulowy są ledwo ustawione, o 22 protokół.
W międzyczasie, w średnim rondlu, doprowadzić Pozostałe 1 szklankę bulionu do wrzenia.
Ubijamy puree z sałaty i dusimy na umiarkowanym ogniu przez 3 minuty.
Ubij w crme frache i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Wyjąć z ognia i stopniowo ubijać pozostałe 3 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem.
Zarezerwowane 2 liście sałaty drobno rozdrobnić. Po zakończeniu kremu należy wyrzucić folię. Rozsypać boczek i rozdrobnioną sałatę na wierzchu.
Podajemy krem i wlewamy do stołu zupę z sałaty.