Pieczony łosoś ze słodko-gorącą musztardową glazurą
Pieczony łosoś ze słodko-gorącą musztardową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 979 kalorii, 81g białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $9.75 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz miód, wodę, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Pieczony Łosoś Ze Słodko-Gorącą Musztardową Glazurą-Robin Miller, Łosoś z miodem i musztardą, oraz Łosoś Sate z glazurą musztardową koperkową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Przykryj płytkie naczynie do pieczenia sprayem do gotowania. Obie strony łososia doprawić solą i pieprzem.
Łososia umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
W średniej misce, ubić razem Dijon, miód, woda, sok z cytryny, musztarda w proszku, i czosnek w proszku.
Wyjąć 1/2 szklanki sosu musztardowego i odstawić.
Na patelni polać filety z łososia pozostałym sosem. Upiec łososia, odkryte, do przetargu widelca, o 15 protokół.
Koperek wymieszać z sosem musztardowym.
Podawać 1/3 pieczonego łososia (4 filety, każdy po ugotowaniu około 4 uncji) z sosem musztardowym z dodatkiem koperku. Pozostałego łososia przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy; rozmrozić go całkowicie w lodówce lub kuchence mikrofalowej przez 3 do 5 minut na niskim poziomie przed użyciem.