Pieczony łosoś z sosem grejpfrutowym z szalotki
Pieczony łosoś z sosem grejpfrutowym z szalotki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 35g białka, oraz 13g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Jeśli masz liście bazylii, grejpfruty rubinowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pieczona strona łososia z kremem z szalotki, Łosoś w sosie pomidorowym szalotka, oraz Ukąszenia wędzonego łososia z sosem Szalotkowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Łososia przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli, wkładamy do naczynia do pieczenia i pieczemy aż się ugotuje, około 18 minut.
Podczas gotowania łososia przygotuj sos.
Pokrój 1 grejpfruty na sekcje, odcinając górną i dolną część owocu, a następnie stojąc na 1 końcu, odciąć skórę, aby usunąć pestkę i obrać. Następnie, za pomocą noża do parkowania, Usuń każdy segment owoców z osłonki i przeciąć segmenty na pół. Odstaw segmenty na bok. Sok drugi grejpfrut i odstawić sok na bok.
Na średniej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i saute aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodaj imbir, sok grejpfrutowy, miód, i pieprz cayenne i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż sos jest zmniejszona o około połowę o, 10 protokół.
Dodać sok z cytryny i doprawić solą, do smaku. Tuż przed podaniem, wrzucić kawałki grejpfruta i bazylii do sosu.
Włożyć łososia do naczynia. Łyżka sosu na łososia i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.