Pieczony łosoś z oliwkowo-musztardowym masłem i Orzo
Pieczony łosoś z oliwkowo-musztardowym masłem i Orzo to pescatarian przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 1204 kalorii, 80g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Na 8,44 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać oliwki kalamatan, pietruszka, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kotlet z łososia z oliwką i musztardą, Łosoś pieczony wolno z pomidorem kukurydzianym Orzo, oraz Tapenada Z Oliwek Z Pieczonego Łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 5 składniki w procesorze, aż dobrze wymieszane, ale jeszcze lekko grube, od czasu do czasu skrobanie w dół boki miski. Doprawić masłem do smaku solą i pieprzem.
Przenieść do małej miski. DO AHEAD masło oliwkowo-musztardowe można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej.Rozgrzej piekarnik do 204°.
Szczotka duża obramowana blacha do pieczenia z oliwą z oliwek. Ułóż filety z łososia na przygotowanym arkuszu; posyp solą i pieprzem. Pieczony łosoś tylko do nieprzejrzystego w środku, o 14 protokół.Tymczasem orzo gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia.
Odcedzić; zwrócić orzo do tego samego garnka.
Dodać połowę masła oliwkowo-musztardowego i wrzucić do herbu. Podziel orzo na 8 talerzy. Do każdej porcji dodać 1 filet z łososia.
Na każdym filecie z łososia ułożyć niewielką łyżkę masła oliwkowo-musztardowego.
Udekorować całe oliwki i gałązki pietruszki, w razie potrzeby, i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.