Pieczony Łosoś Dijon

Pieczony Łosoś Dijon
Need a pescatariańskie danie główne? Pieczony łosoś Dijon może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 1454 mówi, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, soli i pieprzu, musztardy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony Łosoś Dijon, Pieczony Łosoś Dijon, oraz Pieczony Łosoś Dijon.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć płytką patelnię do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Skórę łososia umieścić od strony dołu na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Na wierzch każdego fileta rozprowadzić cienką warstwę musztardy, doprawić solą i pieprzem. Top z bułką tartą, następnie skropić roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
MusztardaMusztarda
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut lub do momentu, gdy łosoś będzie łatwo płatkowany widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn