Pieczony kurczak z rozmarynem i cytryną

Pieczony kurczak z rozmarynem i cytryną
Pieczony rozmaryn i Cytrynowy kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 710 kalorii, 44g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, cytrynę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cytryna Rozmaryn Pieczony Kurczak, Rozmaryn Cytryna Pieczony Kurczak, oraz Cytryna Rozmaryn Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka na powierzchni roboczej lub desce do krojenia i osusz go papierowymi ręcznikami. Obficie do środka i na zewnątrz doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, lub najlepiej przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć kurczaka z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej.Napełnij mały rondel do połowy wodą, dodaj kliny cytryny i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż skórki są bardzo miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Odcedzić i odstawić.W międzyczasie umieść mały sitko na średniej misce i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Usuń liście z 1 gałązki rozmarynu i wyrzuć łodygę; powinieneś mieć około 1 łyżki liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
6
Rozgrzej oliwę z oliwek, masło, sos sojowy, czosnek i liście rozmarynu na średniej patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż czosnek będzie złoty, a rozmaryn chrupiący, o 4 protokół. Odcedzić mieszaninę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sos SojowySos Sojowy
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć czosnek i odstawić na bok, zarezerwować liście rozmarynu do sosu i zarezerwować mieszankę maślano-olejową do fastrygowania kurczaka. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem i odstaw na bok.Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
8
Umieść 6 klinów cytryny, pozostałą gałązkę rozmarynu i zarezerwowany czosnek w jamie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
9
Umieść kurczaka na patelni reserved i posmaruj go odrobiną mieszanki reserved maślano-olejowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Umieść w piekarniku i piecz, fastrygowanie co 15 minut, aż skóra jest rumiana, soki biegną jasne, a termometr włożony do wewnętrznego uda (ale nie dotykając kości)rejestry 165 ° F, o 60 do 75 protokół. Wyrzucić pozostałą mieszaninę masła i oleju.Do sosu: kiedy kurczak jest gotowy, przenieść go do deski do krojenia, przechylając kurczaka, Jak usunąć go z patelni, aby soki z jamy kapać z powrotem na patelnię. Przykryj kurczaka kawałkiem folii aluminiowej. Pozostałe 2 kliny cytryny drobno posiekać i palcami pokruszyć zarezerwowane liście rozmarynu; obie odstawić osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
KościKości
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Do średniej żaroodpornej miski wlać kroplówki z pieczonego kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Odstawić na kilka minut, aby tłuszcz urósł do góry, następnie odtłuścić tłuszcz łyżką i wyrzucić (alternatywnie użyć separatora tłuszczu); odstawić kroplówki na bok.
13
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj masło. Gdy pieni się, dodać szalotkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodaj wermut i zarezerwowane posiekaną cytrynę i niech gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z drewnianą łyżką, aż wermut zmniejsza się o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
15
Dodaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż surowy smak się ugotuje, około 2 minut. Powoli ubijaj bulion lub wywar, ubijając wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Dodaj zastrzeżone krople i pokruszony rozmaryn. Doprowadzić sos na wolnym ogniu i niech gotować, aż zgęstnieje i lekko zmniejszona, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.Parowanie napojów: Tablas Creek Esprit de Beaucastel Blanc, Kalifornia. To wino, wykonane w stylu białego Châteauneuf-du-Pape z Francuskiej Doliny Rodanu, przynosi na stół miód, cytrusy, kwiaty i dzikie zioła—wspaniałe uzupełnienie soczystości herby kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
RozmarynRozmaryn
Cały KurczakCały Kurczak
ZiołaZioła
MiódMiód
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn