Pieczony Kurczak Z Puszki Po Piwie
Pieczony kurczak z puszki piwa może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę w proszku, czosnek w proszku, oregano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest idealny do Dzień Ojca. 587 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Kurczak pieczony w piwie, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Kurczak Z Puszki Po Piwie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszać czosnek w proszku, przyprawy sól, cebula w proszku, suszone oregano, sól, i zmielony czarny pieprz w małej misce; odstawić.
Wlać 1/3 jednej puszki piwa na dno naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Umieść otwartą puszkę piwa na środku naczynia do pieczenia.
Kurczaka opłucz pod zimną bieżącą wodą. Wyrzucić podroby i szyję z kurczaka; odcedzić i osuszyć. Dopasuj całego kurczaka do otwartej puszki po piwie z nogami na dole. Z piersi kurczaka twarzą do ciebie, za pomocą noża do parowania wyciąć małą szczelinę z każdej strony i naciśnij końcówkę każdego skrzydła do szczeliny, aby zachęcić nawet gotowania.
Przetrzyj przygotowaną mieszankę przyprawową do smaku na całym kurczaku. Pokrojoną zieloną cebulę pokroić równomiernie wokół całego kurczaka. Niektórzy wpadną do piwa, w porządku. Wciśnij połowę zielonej cebuli do górnej wnęki kurczaka. Otwórz Pozostałe piwo i wlej 1/2 tego na patelnię pod kurczakiem. Zarezerwuj Pozostałe piwo.
Kurczaka upiec w nagrzanym piekarniku. Po 45 minutach wlewamy Pozostałe piwo do patelni pod kurczakiem. Kontynuuj pieczenie, aż nie będzie już różowy w kości i soki biegną jasne, o 30 dodatkowych minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Wyjmij kurczaka z piekarnika i wyrzuć puszkę piwa. Przykryj kurczaka podwójną folią aluminiową i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.