Pieczony kurczak z brązowym sosem
Przepis na pieczonego kurczaka z brązowym sosem można przygotować w około 1 godzinę i 45 minut. To danie główne ma 328 kalorii, 26 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Za 1,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Mieszanka papryki, tymianku, mąki i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 30%. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z sosem z patelni, Kurczak pieczony z czosnkiem w sosie i Kurczak pieczony na patelni z sosem.
Instrukcje
Połącz tymianek lub rozmaryn, sól, pieprz i paprykę; nacieraj kurczaka na zewnątrz i w zagłębieniach.
Ułożyć na ruszcie w płytkiej brytfance. Ułóż paski bekonu na piersi kurczaka.
Piec bez przykrycia w temperaturze 450° przez 15 minut.
Dodaj bulion do garnka; polej kurczaka bulionem. Zmniejsz temperaturę do 350°.
Piec, polewając kilka razy, przez 1-1/4 godziny lub do momentu, aż sok będzie klarowny.
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple. Usuń nadmiar tłuszczu z soków z patelni.
Połącz wodę i mąkę; wmieszać do soków. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia. Jeśli chcesz, pokrusz boczek w sos.