Pieczony kalafior i Pasta Labne
Pieczony kalafior i Labne Spread może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 131 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z poważnego jedzenia wymaga kalafiora, pietruszki, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 6 osób uważa ten przepis za przepyszne i satysfakcjonujące. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczony-kalafior-i-sezam, Pieczony kalafior z orzechami Bazyliowymi i serem Bleu (bezmięsny poniedziałek), oraz Przyprawione Kulki Labne w oliwie z oliwek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Kalafior ułożyć na patelni i zalać oliwą z oliwek i dużą szczyptą soli. Piecz, aż krawędzie będą orzechowo brązowe, a nóż do parowania włożony do kalafiora nie zapewnia oporu, około 30 minut.
Przenieś kalafior i pozostały olej na patelni do robota kuchennego wraz z labne, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, sokiem z cytryny i sumakiem. Pulsować aż do formy purée, pozostawiając kilka małych kawałków kalafiora nienaruszone.
Dodać natkę pietruszki i pulsować aż do zintegrowania. Wyreguluj przyprawę cytryną, sumakiem i solą.
Spread może być podawany na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzony.
Posypać extra sumac tuż przed podaniem.