Pieczony indyk ze smażoną polewą Pekan-Bourbon

Pieczony indyk ze smażoną polewą Pekan-Bourbon
Pieczony indyk ze smażoną polewą Pekan-Bourbon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 172g białka, 118 g tłuszczu, oraz w sumie 2198 kalorii. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz melasę, sól, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk smażony na głębokim tłuszczu z miodem, bourbonem i prażoną glazurą z orzechów pekan, Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową, oraz Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce połącz wszystkie składniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Dokładnie spłucz i dobrze osusz indyka. Włożyć skrzydełka pod korpus i ułożyć indyka na patelni do pieczenia. Masło utrzeć na całej powierzchni indyka. Rzeczy, jeśli chcesz. Piecz przez 18 minut na funt (w tym masę farszu, jeśli używasz). Indyk robi się, gdy natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszą część uda i głęboko w farsz rejestruje 165 stopni F i soki biegną jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
4
Wyjąć z piekarnika i luźno namiot folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Pozostaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
6
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Kiedy masło zaczyna się bąbelkować, wymieszaj połówki orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów PekanPołówki Orzechów Pekan
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Niech połówki orzechów pekan delikatnie smażyć na maśle, aż nabierają lekko tosty kolor. Następnie dodaj cukier, melasę i miód i mieszaj, aż cukier się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów PekanPołówki Orzechów Pekan
MelasaMelasa
MasłoMasło
MiódMiód
CukierCukier
8
Wlać bourbon, podnieść ogień i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż glazura jest gładka, z wyjątkiem orzechów pekan, oczywiście, i syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
GlazuraGlazura
9
Polewę lekko ostudzić, a następnie zalać pieczonym indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
10
Podawać wszelkie dodatkowe glazury w boku przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
11
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia47
Magazyn