Pieczony indyk z sosem szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 545 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, sól koszerną, bulion z kurczaka bez dodatku soli i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, Pieczony indyk z szałwią i sosem pomarańczowym, oraz Pieczony Indyk Z Szałwią I Sosem Pomarańczowym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Usunąć podroby i szyję z indyka; wyrzucić wątrobę. Rezerwa szyi indyka i podrobów. Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi; przyciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze Szyje
Pałeczki Z Kurczaka
Cała Turcja
Wątroba
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Połącz 2 łyżki szałwii, oliwę z oliwek, masło, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Rozetrzyj mieszankę szałwiową pod rozluźnioną skórą oraz nad piersiami i pałeczkami. Wycisnąć sok z 1 połowy cytryny przez indyka; pozostałą połowę cytryny umieścić w jamie. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Pałeczki Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek
Masło
Cała Turcja
Sok
Cytryna
Szałwia Lekarska
Sól
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
4
Umieść zarezerwowane podroby, szyję, czosnek, marchew, seler, cebulę i liść laurowy na dnie dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Dodaj 1 szklankę bulionu i 2 szklanki wody na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Umieść stojak do pieczenia na patelni. Ułóż indyka, pierś do góry, na stojaku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec indyka w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 20 minut, obracając patelnię co 30 minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Piecz indyka dodatkowe 30 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
9
Wyjąć indyka z patelni; umieścić na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Patelnia
10
Odstawić na 30 minut. Wyrzeźbić indyka; wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
11
Umieść dużą plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miary na 4 filiżanki. Odcedzić kapiące Patelnie przez durszlak do worka; wyrzucić ciała stałe.
Kapiące naczynia odcedzić do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
14
Dodaj pozostałą 1 łyżkę szałwii, pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 1/2 szklanki wywaru z kurczaka i wino do kapiących na patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 15 minut lub do zmniejszenia do 2 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Pieprz Czarny
Szałwia Lekarska
Sól
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Mąkę i pozostałą 1/2 szklanki wywaru z kurczaka połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę na patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do lekko gęsty, stale mieszając sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona