Pieczony indyk z sosem pieczarkowym

Pieczony indyk z sosem pieczarkowym
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin i 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz grzyby, liście estragonu, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym, Pieczeń wołowa z sosem Grzybowo-Brandy, oraz Pieczeń wieprzowa z sosem jabłkowo-grzybowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wyjąć indyka z lodówki i odpocząć w temperaturze pokojowej przez 30 do 40 minut. Cały ptak natrzeć oliwą z oliwek i doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Obierz i ćwiartkę cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Cebulę, szałwię, tymianek, majeranek, rozmaryn i liście laurowe umieścić w jamie indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
4
Umieścić indyka na naoliwionym stojaku do pieczenia, ustawić na patelni do pieczenia i smażyć przez 30 minut. Obniżyć temperaturę do 177°. Baste indyka co 45 minut. Kiedy temperatura wewnętrzna uda indyka osiągnie 160 ° F, to się robi. (Całkowity czas pieczenia wynosi około 12 minut na Funt.) Podczas pieczenia indyka, zacznij robić sos grzybowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Bulion z kurczaka i podroby z indyka i szyję połączyć w dużym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu odtłuszczając, aby usunąć zanieczyszczenia.Gdy mięso szyi jest całkowicie miękkie, około 1 godziny usuń z ognia i przecedzić przez drobny sitko siatkowe. Odstawić bulion na bok i zarezerwować szyję i podroby, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby Z IndykaPodroby Z Indyka
BulionBulion
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Usuń mięso z szyi i grubo posiekaj je podrobami, jeśli chcesz dodać je do gotowego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
7
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i pozostawić na co najmniej 20 minut, lekko przykryte folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. (Pozostawić soki na patelni.) W międzyczasie Zakończ SOS.Drugą cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieść patelnię z kapiącą patelnią na dwóch palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Dodać grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż światło złoty kolor, o 10 protokół. Przesiać mąkę i gotować, ciągle mieszając, aż mąka zostanie w pełni włączona (SOS połączy się i zacznie wyglądać lekko błyszcząco).
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
SOSSOS
10
Dodać mieszaninę bulionu i dusić, często mieszając, przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
11
Dodać estragon i doprawić solą i pieprzem. Pokroić indyka i podawać z sosem.Parowanie napojów: Maysara Jamsheed Pinot Noir, Oregon. Lekka, owocowa czerwień jest zawsze świetna z indykiem, ale dodatek sosu grzybowego w tym przepisie popycha tę czerwień w stronę Pinot Noir, który jest klasycznym towarzyszem grzybów. Ten wspaniały Oregon Pinot ma czystą, ale powściągliwą owocowość, wprowadzając ziemiste smaki grzybów i buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pinot NoirPinot Noir
GrzybyGrzyby
PijPij
EstragonEstragon
Cała TurcjaCała Turcja
BurakBurak
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn