Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i cytryną

Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 827 kalorii, 106g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, Indyk, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony indyk z szałwią i czosnkiem, Pieczony indyk z masłem czosnkowym szałwiowym, oraz Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425 F. osuszyć indyka ręcznikami papierowymi.
Umieść skrzydła pod ciałem.
Umieścić pietruszkę w jamie. Jeśli lubisz schludnie wyglądającego ptaka, zwiąż pałeczki za pomocą sznurka kuchennego.
Umieść marchew, seler i cebulę na metalowej patelni.
Przełożyć indyka do drucianego stojaka i ułożyć na warzywach. Drobno posiekać czosnek, pietruszkę i szałwię.
Połącz w małej misce z sokiem z cytryny, skórką i 1 łyżką oliwy z oliwek. Ostrożnie wsuń palce pod skórę piersi i ud, aby ją rozluźnić. Wsadź mieszankę ziołową pod skórę.
Skrop skórę olejkiem i równomiernie rozprowadzić palcami. Doprawić 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pieczeń indyka uncovered aż rumiane, 30 do 45 protokół.
Dodaj bulion do patelni. Indyka luźno przykryć folią. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 F. piecz, aż termometr włożony do uda zarejestruje 165 F, około 2 godzin.
Pozostaw indyka na co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem. Zastrzegamy kapiele i warzywa na patelni do sosu.