Pieczony indyk z czosnkiem, rozmarynem i pieczoną cytryną z sosem grzybowym Cremini
Pieczony indyk z czosnkiem, rozmarynem i pieczoną cytryną z sosem grzybowym Cremini wymaga z grubsza 4 godziny i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 151g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1287 kalorii. Na 5,62 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, rozmaryn, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest spektakularne. Spróbuj Pieczony indyk z masłem Rozmarynowo-czosnkowym i sosem na patelni, SOS Pieczarkowo-Czosnkowy Pieczony, oraz Pieczona Pieczarkowa Pizza z czosnkiem i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla indyka: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyjmij indyka z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Przetrzyj pokrojoną Stronę 2 połówek czosnku na całym indyku,a następnie włóż do jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Cały indyk posmarować 4 łyżkami masła i posypać rozmarynem, solą i pieprzem (również w zagłębieniu). Włóż 2 połówki cytryny do jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Włożyć szalotkę, marchew, seler oraz pozostałe połówki czosnku i cytryny na dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
6
Umieść na patelni stojak do pieczenia i umieść indyka na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj 2 filiżanki wywaru na dno patelni i umieść w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Umieścić pozostałe 4 łyżki masła i 4 szklanki wywaru w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia na małym ogniu. Bądź przykryty i ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Piecz indyka przez 30 minut. Zmniejszyć ciepło do 375 stopni F i nadal pieczenia, fastrygowanie z ciepłym magazynie co 20 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do piersi rejestry 155 stopni F I do uda rejestry 160 stopni F, O 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
10
Wyjmij indyka na deskę do krojenia, luźno namiot z folią i pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Przecedzić soki do miski przez sitko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-o
12
Niech tłuszcz wzrośnie do górnej części bulionu i usunąć 1/4 szklanki tłuszczu. Rezerwy tłuszczu do sosu. Rezerwy napięte soki do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1
Na patelni (używanej do pieczenia indyka) rozgrzać zarezerwowany tłuszcz na dużym ogniu przez 2 palniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
2
Dodać grzyby i gotować, aż złoty kolor i płyn odparował, o 8 protokół. Wymieszać z mąką i gotować do bladego złotego koloru.