Pieczony dorsz z okruchami cytrynowo-pietruszkowymi
Pieczony dorsz z okruchami cytrynowo-pietruszkowymi to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 231 kalorii, 32G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz grube filety z dorsza, masło, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekane szparagi z cytrynowym parmezanem bułka tarta, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Przegrzebki z polentą, grzybami, Sherry i natką pietruszki.
Instrukcje
Wskazówka: Jeśli otrzymasz cieńsze kawałki dorsza, możesz je złożyć, aby podwoić grubość, aby nie gotowały się zbyt szybko i nie wysychały. Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°. w średniej misce połącz panko, masło, natkę pietruszki i skórkę z cytryny.
Dodaj szczyptę soli i mielony pieprz i wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić składniki. Linia heavy-duty obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Filety z dorsza ułożyć na blasze i doprawić solą i pieprzem. Polewę panko podzielić między filety, lekko naciskając tak, aby przylegała. Piecz, aż bułka Tartaczna będzie rumiana, a ryba będzie w większości nieprzezroczysta (po prostu ugotowana), ze śladem przezroczystości w środku (pokrojona na kawałek do sprawdzenia), od 10 do 12 minut, w zależności od grubości filetów.
28, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
7, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.