Pieczony dorsz z molwy w sosie maślano-cytrynowo-czosnkowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego dorsza z molwy z sosem maślanym cytrynowo-czosnkowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 783 kalorie, 42g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liścia laurowego, mleka, sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 328 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Lingcod z sosem maślano-cytrynowo-czosnkowym, Pieczone małże z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz Dorsz Smażony Z Molwą Z Porem I Masłem Anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze sześć składników sosu (sok z małży, sherry, pełne mleko, czosnek, szalotka, liść laurowy) umieścić w garnku i doprowadzić do wrzenia. Zagotuj o połowę. 2 w oddzielnym rondlu (minimum 1-qt) przygotować zasmażkę.
Podgrzać jedną łyżkę masła w rondlu na średnim ogniu, aż będzie spieniony.
Posypać mąką, mieszając kilka minut metalową trzepaczką, aż dobrze wymieszany (tan, ale nie brązowy). 3 powoli dodawać zredukowaną mieszaninę do zasmażki, szybko mieszając w celu włączenia. Kiedy po raz pierwszy dodać trochę mieszanki, zasmażka będzie bubble up. Po prostu dodawaj mieszaninę i utrzymuj ubijanie, aby włączyć.4 Włącz ciepło do niskiego poziomu. Powoli ubij masło, 2 łyżki na raz.
Dodaj sok z cytryny, sól i biały pieprz.
Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj więcej wywaru z małży lub wody.
Dodać posiekaną natkę pietruszki tuż przed podaniem.1 ułóż stojak piekarnika, aby gdy ryba znajduje się na patelni do pieczenia w piekarniku, była od 4 do 5 cali od ciepła. Rozgrzej piekarnik do 177°. 2 opłucz rybę w zimnej wodzie, w razie potrzeby pokrój na kawałki.
Usunąć wszelkie Kości za pomocą szczypiec do kości rybnych lub (nieskazitelnie czystych) szczypiec.
Połóż rybę płasko na patelni do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Natrzeć trochę oliwy z oliwek po obu stronach kawałków, wystarczy płaszcz.
Posypać obie strony kilkoma koktajlami soli i pieprzu.
Piec przez 10-15 minut, aż po prostu gotowe. Aby przetestować, użyj końcówki noża, aby delikatnie przeciąć najgrubszą część filetu. Ryba jest wykonywana, gdy ryba właśnie zmieniła się z półprzezroczystej na nieprzezroczystą w środku. Po wyciągnięciu ryby z piekarnika będzie nadal gotować przez kilka minut. 3
Podawać rybę z sosem wylanym na wierzch. Ryż, chrupiący chleb i prosta sałatka to dobre akompaniamenty.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.